multitable editor join table

multitable editor join table

paris jean-christopheparis jean-christophe Posts: 2Questions: 0Answers: 0

hi,
Description of problem:
problem happen when i wish create new row on empty table.
of second table be opened as child row!

for master table, work fine as
found foreign key be linked at.

but not for "slave table" , have no foreign key in select of...
or data be send in network

WHY?

Replies

  • allanallan Posts: 54,881Questions: 1Answers: 8,601 Site admin
    edited October 16

    I'd need a link to a page show the issue to be able to debug this please. That way I can trace through the code and see what is going wrong. My guess from the description is that the ajax.data property of the child table isn't sending the id of the host row, but really, I'd need a test case to be able to confirm that.

    Allan

  • paris jean-christopheparis jean-christophe Posts: 2Questions: 0Answers: 0

    i try to use them
    debug fonction...but evolute
    & only you cass see this.

    https://debug.datatables.net/ulacem

    otherwise in network, i found difference be return by ajax.
    call is admin for first table &
    ssadmin for second table

    second admin be send (i suppose be for editor) give me this
    {data: [{DT_RowId: "row_1",…}, {DT_RowId: "row_2",…}, {DT_RowId: "row_3",…}], options: {,…},…}
    data: [{DT_RowId: "row_1",…}, {DT_RowId: "row_2",…}, {DT_RowId: "row_3",…}]
    draw: 1
    files: {document: {2: {id: "2", nom: "Acheter.pdf", webPath: "./uploads/2.pdf", extension: "pdf"}}}
    options: {,…}
    recordsFiltered: "3"
    recordsTotal: "3

    second ssadmin give me same..
    but without draw:1 & records....
    {,…}
    data: [{DT_RowId: "row_7",…}, {DT_RowId: "row_8", tache: {id: "8", nom: "tache2",…}, document: []},…]
    files: []
    options: {,…}
    tache.id_projet: [{label: "test1pro", value: "1"}, {label: "test2pro", value: "2"}, {label: "testjc3pro", value: "3"}]

    i think is this

  • allanallan Posts: 54,881Questions: 1Answers: 8,601 Site admin

    Hi,

    Many thanks for the debug trace. Yes, only myself and two colleagues can see the trace.

    However, for this issue, I think I'm going to need to be able to see the page please? I'll need the Javascript code and also be able to see the Ajax send and return parameters (I see you have the return above, but without the code and know the send parameters, I can't say what is going wrong unfortunately).

    If you can give me a like, I'd be happy to debug it.

    Allan

Sign In or Register to comment.